Viktig information

 

Vad skall man då tänka på när man köper en skoterpulka?

 

Skidor! 

Den kanske viktigaste delen på pulkan. Vi använder oss av industriplast, tillverkad i Tyskland som är köldtålig ner till – 60 grader. Ingen annan kvalite kan användas!!! Det kan innebära fara för passagerarna!
 

Underredet.

På Brännapulkan använder vi oss av 30 års erfarenhet då vi utvecklar våra pulkor. I underredet är det viktigt att dimensionera stålrör så de tål påfrestningar av en guppig skoterled i hög fart. Inte bara rörens diameter utan även godstjocklek är avgörande för hållbarheten.
Avgörande är dock svetsfogarna. De skall hålla ihop pulkan under hård påfrestning. På en Brännapulka är fogarna väldimensionerade och har bränt igen stålet ordentligt. Många delar på pulkan är dessutom robotsvetsat vilket borgar för hög kvalité samt jämnhet i produktionen. På de fjädrade modellerna använder vi oss av fyrkantsprofil vilket ökar stabiliteten på ramen.
 

Bult.

Mycket viktig detalj då de även fungerar som axel och bär upp hela pulkans tyngd. En dålig bult kan gå av under färd. Och utsätta passagerarna för fara.
Vi använder bult från Wurth eller IDG tools. Tysk kvalitets bult.
 

Kaross.

Karossen är passagerarutrymmet och måste naturligtvis hålla hög kvalité för passagerarnas säkerhet och komfort. Att ”plasta” med glasfiberarmerad plast är ett hantverk som kräver kunnande för att resultatet skall bli bra. Vi har närmare 30 års erfarenhet av tillverkning av glasfiberarmerad plast. På alla Brännapulkor är glasfibern dessutom handdpålagt. Detta för att garantera att gods-tjockleken alltid är rätt. För tunn och den kan lätt gå sönder. För tjock och du drar runt med onödig vikt.
Plasten och glasfibern vi använder i Brännapulkan är tillverkat av Reishold (amerikanskt) och glasfibern av Ahlstrom (Finland).
 

Rutan.

Framrutan på pulkan är tillverkad i makrolon. Ett flexibelt material med hög styrka. Vi har dessutom en ram av glasfiberarmerad plast som förstärkning.
 

Fjädrar. 

Vi använder endast svensktillverkade fjädrar från Spiros AB
 

Stötdämpare.

Sno pro från Duells. Samma dämpare som sitter i Polaris snöskotrar.
 

Montering 

Monteringen av pulkan är trots allt avgörande för slutresultatet. En helt igenomarbetad produkt
måste även vara rätt monterad. En bult som inte är rätt åtdragen kommer med tiden att nötas
av med allvarliga följder.
Vi färdigmonterar alla våra pulkor.
Det är det ända sättet vi kan garantera produkten!!
 
   
 
Postadress Mail Tel  
Brännapulkan
Lillsjövägen 17
913 32 Holmsund
info@brannapulkan.nu 090-40 000